Babeczka :)

17 marca 2021

Kto nie lubi słynnej babeczki?????? My ją uwielbiamy:)

Przepis łatwy , z dodatkiem naszego „mleka” napoju migdałowego smakuje wybornie :)Z reguły większość dodaje naturalnego jogurtu. Możliwe, że są tacy którzy zastosowali mleko lub śmietanę w przepisie ,chociaż żeby uzyskać odpowiednią gęstość ciasta ze zwykłym mlekiem by to nie wyszło.

Nasz napój chociaż do mlek nie należy , koło jogurtów nie stał, za to samą gęstością i smakiem rewelacyjnie je zastąpił.

Babeczka urosła pięknie 🙂

Składniki:

Ciasto-składniki 🙂

  • 150ml „mleka”napoju migdałowego klasycznego
  • 180g cukru kokosowego
  • 300g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 120 ml oleju
  • trochę ekstratru migdałowego

Polewa 🙂

My nie zrobiliśmy żadnej polewy ,ale jeśli ktoś bardzo chce ,to również może wykorzystać nasz napój migdałowy, który jest dość gęsty i w połączeniu z dobrą czekoladą da rewelacyjny dodatek do ciasta.

Połowa szklanki napoju migdałowego

1 tabliczka dobrej jakości czekolady.

Nasz napój podgrzać w garneczku dodając czekoladę ,mieszać aż się całkowicie rozpuści:)

Smacznego 🙂

Pozostałe wpisy na blogu

Najlepsza kawa

13 września 2021

Brownie z owocami berberysu💚💚 💚

9 lipca 2021

Babeczka :)

17 marca 2021

Mleko????Czy raczej napój????

11 lutego 2021

Informacje i etykiety napojów roślinnych

4 stycznia 2021

Napój migdałowy i inne,czyli napoje orzechowe i ich cud :)

13 grudnia 2020

Orzech włoski i chia

18 listopada 2020

Pistacjowy szejk

18 listopada 2020

Dobra dawka bogactwa odżywczego

1 października 2020

Zdrowe smaczne szejki

1 października 2020